zonnepanelen-schuin-dak-eppink-installatiebedrijf

Het hele jaar profiteren van van de opbrengst van zonnepanelen. Ook op de bewolkte dagen.

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.

Zonnepanelen

Waarom zonnepanelen?
Met zonnepanelen kunt u zelf elektriciteit opwekken met de zon. U energiekosten gaan omlaag en deze besparing wordt alleen maar groter, door de constant stijgende energieprijzen.

De voordelen op een rij:

  • U kunt zelf stroom opwekken
  • BTW is terug te vorderen
  • Zeer hoog rendement
  • Fiscaal aftrekbaar
  • Onafhankelijk van energiebedrijven
  • Uw woning of bedrijf wordt meer waard
  • Bijdrage aan een duurzame toekomst

Wat zijn zonnepanelen?
Panelen die elektriciteit opwekken, worden ook wel zonnepanelen of PV-panelen (Photovoltaics) genoemd. Het paneel is aangesloten op een omvormer, die zonne-energie omzet in 230V netspanning. Deze opgewekte energie kunt u direct thuis gebruiken, waardoor u minder energie hoeft af te nemen bij energiebedrijven en bespaart. Als de hoeveelheid opgewekte elektriciteit groter is dan uw eigen elektriciteitsverbruik, kan het zijn dat u de teveel opgewekte elektriciteit teruglevert aan de energieleverancier.

Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepanelen bestaan ​​uit losse cellen die licht omzetten in elektrische energie. Hoe meer zonlicht, hoe groter de spanning die vrijkomt in de zonnecel, dus hoe hoger het rendement. ‘S Ochtends en’ s avonds, als er mist of dikke bewolking is, kunnen de prestaties afnemen, maar ook dan wordt er nog steeds elektriciteit opgewekt. Het lijkt onlogisch, maar als de temperatuur lager is, dan functioneren zonnepanelen beter. Een goede ventilatie verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties.
De panelen die wij leveren zijn panelen van het merk Sharp, Astro Energy, Q cells, Growatt en Solar Edge en zijn voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificeringen.

Hoe werken omvormers?
Een omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom van zonnepanelen omzet in wisselstroom (230 volt) die gebruikt wordt voor de gewone elektrische apparaten. Omvormers zijn echter meer dan alleen een spanningsomvormer. De omvormer voert vele taken uit en is functioneert als het multifunctionele zenuwcentrum van het systeem. De omvormer bewaakt en bestuurt de energiecentrale, optimaliseert de prestaties van de panelen en verzamelt gegevens over het functioneren van systeem. Onze omvormers werken met optimizers per zonnepaneel, wat zorgt voor een hoger rendement van het systeem.

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van veel factoren. Naast het gehele oppervlak van de zonnecel zijn ook de hellingshoek en de hoeveelheid zonlicht die op het zonnepaneel valt belangrijk. Donkere wolken houden een deel van het zonlicht tegen, maar schaduwen en vuil zijn niet bevorderlijk voor de stroomopwekking van het fotovoltaïsche systeem. Het rendement van deze panelen is ongeveer 5% tot 15%. Naast het paneel heb je ook een zogenaamde omvormer nodig. De omvormer zet zonne-energie om in bruikbare elektrische energie.

Er zijn handige tools om uw energieverbruik en uw opbrengsten af te lezen. Dit kan meestal zelfs draadloos op afstand via een smartphone. Onze installateur vertelt u graag alles over het veilig plaatsen van zonnepanelen en berekend voor u graag het rendement.

Subsidies
In veel gevallen verstrekt de overheid subsidies om woningen duurzamer te maken. Kijk hier of u in aanmerking komt voor een subsidie.

Onderhoud zonnepanelen

Zoals bij de meeste systemen, werken uw zonnepanelen het beste als het systeem regelmatig wordt onderhouden. Fotovoltaïsche apparaten hebben zelf weinig onderhoud nodig, maar als de zonnepanelen vuil worden, zal hun output afnemen. Reinig de zonnepanelen eens per jaar. Het is ook belangrijk om te controleren op defecten in zonnepanelen.

Vragen of hulp nodig over het onderhouden van uw zonnepanelen? Onze ervaren experts staan voor u klaar.

Wilt u ook besparen met zonnepanelen? Uw investering is erg afhankelijk van uw woonsituatie en uw dak. Er zijn diverse subsidie- en financieringsmogelijkheden. Heeft u interesse? Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste zonnepanelen die perfect past bij uw wensen en situatie.

Onze topmerken zonnepanelen

solar-edge-zonnepanelen-installatiebedrijf-eppink
qcells-zonnepanelen-installatiebedrijf-eppink
growatt-zonnepanelen-installatiebedrijf-eppink
astroenergy-zonnepanelen-installatiebedrijf-eppink
sharp-zonnepanelen-installatiebedrijf-eppink

Wat kunnen wij voor u doen?

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.