duurzame-vloerverwarming-vasco-installatiebedrijf-eppink

Een verwarmde vloer voelt heerlijk aan uw voeten. Maar is vloerverwarming ook geschikt voor uw huis?

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.

Vloerverwarming


Comfort

Thuiskomen met een verwarmde vloer is zeer aangenaam. Heerlijk direct de schoenen uit na een lange dag en nooit meer koude voeten. Naast comfort heeft vloerverwarming ook de voordelen van een laag energieverbruik, weinig onderhoud en zeer goede hygiëne. Daarnaast heeft u ook meer vrijheid in uw interieur, omdat uw (bijna) geen radiatoren meer nodig heeft. Dit scheelt ook weer bij het schoonmaken van uw woning en zorgt voor minder stofcirculatie in huis.

Duurzaam
Vloerverwarming resulteert in energiebesparing doordat de thermostaat gemiddeld twee graden lager gezet kan worden. Bij verwarming met radiatoren staat de thermostaat bij huishoudens op ongeveer 21°C à 22°C. Bij vloerverwarming daarentegen is 19°C à 20°C voor de meeste mensen al comfortabel. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte, is de warmte-afgifte overal gelijk. Hierdoor wordt het ketelrendement vergroot bij een lagere temperatuur. Dit kan zomaar een besparing van 20% op uw energiekosten betekenen! Vloerverwarming is een verwarmingssysteem op lage temperatuur en is daarom zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met alternatieve energiebronnen zoals warmtepompen, zonnecollectoren en pelletkachels.

Installatie vloerverwarming

Vloerverwarming kan worden gebruikt als hoofdverwarming maar ook als bijverwarming. Onze installateurs brengen een speciaal buizensysteem aan, dat we onzichtbaar in een betonvloer verwerken. Voor het verwarmen van de ruimte worden de buizen gevuld met warm water en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Dus zonder luchtcirculatie, koude ‘trek’ of ‘warmtedeken’ tegen het plafond! De hele vloer is als het ware een groot verwarmingselement. Zo kunt u optimaal van uw vloer genieten.

Dit kan in zowel bestaande woningen als in nieuwbouw woningen worden gerealiseerd onder uw tegels, parketvloer, PVC vloer of houten vloer. Heeft u interesse? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies. 

allbrand-vloerverwarming-duurzaam-installatiebedrijf-eppink

Onze topmerken vloerverwarming

allbrand-vloerverwarming-installatiebedrijf-eppink
vasco-vloerverwarming-installatiebedrijf-eppink

Wat kunnen wij voor u doen?

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.