Energie besparen, verwarmen en koelen met één systeem. Een warmtepomp kan het allemaal.

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.

Warmtepompen

Waarom een warmptepomp?
Gaat u nieuw bouwen dan kiest u tegenwoordig natuurlijk voor volledig elektrische waterpomp in combinatie met vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren en goede isolatie. Warmtepompen zijn duurder in aanschaf dan de gas Hr-ketels, maar als de installatie goed is ontworpen, en het huis goed is geïsoleerd, is het energieverbruik aanzienlijk lager. Daarmee bespaart u heel flink. Op dit moment komen warmtepompen nog in aanmerking voor een flinke (ISDE) subsidie van de overheid. Mede daarom is een warmtepomp onder de streep veelal goedkoper, en neemt ook je huis in waarde toe. Maar ook bestaande woningen, kantoorpanden en gerenoveerde woningen komen vaak in aanmerking voor een warmtepomp!

Gratis energie gebruiken
Het principe van de warmtepomp is dat deze warmte onttrekt uit de buitenlucht, het water of de bodem. Deze gratis energie kunt u vervolgens gebruiken om uw woning te verwarmen, te koelen of voor uw warmwater voorziening. Deze warmte heeft dan relatief gezien een late temperatuur, maar de warmtepomp gaat hier verandering in brengen. De warmte stijgt in de warmtepomp door middel van compressie en deze stuurt de warmte door naar uw woning via de vloerverwarming, de radiatoren of luchtroosters. Zo kunt u een constantere temperatuur aanhouden in uw woning, waardoor u flink kunt besparen. En omdat u elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u flink op uw gasrekening en wordt uw CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagd. Helemaal wanneer u uw stroom opwekt met zonnepanelen!

Koelen met een warmtepomp
Dat u met een warmtepomp een woning of pand duurzaam en goedkoop kunt verwarmen is vaak wel bekend, maar wist u dat u in de zomer uw woning ook kan afkoelen met een warmtepomp? Dit is mogelijk als u de vloerverwarming direct verbindt met de warmtebron. Met de circulatiepomp kan de warmtepomp passief koelen. Zo kan uw woning of pand ongeveer 3 tot 4 dagen afkoelen en kunt u tevens de opgeslagen warmte uit de zomer hergebruiken om in de winter extra zuinig te verwarmen.

Overige toepassingen
Ook uw sanitair kunt u eenvoudig verwarmen met een warmtepomp. U kunt het water verwarmen tot ongeveer 60 °C.  Verder zijn warmtepompen zijn niet alleen geschikt voor woonhuizen, maar bijvoorbeeld ook voor kantoren of kassen. Informeer voor de mogelijkheden en een bruikbaar advies op maat.

Wilt u ook besparen met een warmtepomp? Uw investering is erg afhankelijk van uw woonsituatie en uw wensen ten aanzien van comfort. Er zijn diverse subsidie- en financieringsmogelijkheden. Heeft u interesse? Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste warmtepomp die precies en perfect past bij uw wensen en situatie.

Onze topmerken warmtepompen

hr-ketel-remeha-installatiebedrijf-eppink
nibe-warmtepompen-eppink

Wat kunnen wij voor u doen?

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.