duurzame-verwarming-daikin-warming-installatiebedrijf-eppink

Sanitair

Meer dan alleen een badkamer

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.

Sanitair

In samenwerking met partners ontwerpen en installeren wij voor u de mooiste badkamers en toiletruimtes. Denk daarbij aan verschillende mogelijkheden voor bad, douche, badmeubel, toilet, kranen, tegels en accessoires. Maar wij houden ook rekening met o.a. looproutes, design, verlichting en verwarming. Zowel voor grote, als voor kleine ruimtes zijn er allerlei mogelijkheden. Nadat alles vakkundig is gemonteerd wordt alles afgekit en netjes schoongemaakt voor oplevering.

De situatie is in elk huis anders, wij helpen u graag met de juiste beslissing. U ontvangt van ons geheel vrijblijvend een offerte op maat voor de levering en installatie.

kranen-installatiebedrijf-eppink
Navigatie

Duurzaam sanitair

In de badkamer en keuken wordt het meeste water en vaak ook veel energie verbruikt. Als duurzaam specialist kunnen we helpen om uw sanitaire voorzieningen te verduurzamen. Hieronder sommen we een aantal mogelijkheden op.

Het principe van het terugwinnen van warmte uit het douchewater is heel eenvoudig: tijdens het douchen wordt het gebruikte douchewater langs de inkomende koudwaterleiding gevoerd, dat het koude water voorverwarmt. Het voorverwarmde water gaat naar de mengkraan van de douche en/of naar de combiketel of boiler. Een douche-wtw verkleint de klimaatimpact voor het verwarmen van water en bespaart energiekosten. Of je nou een combiketel hebt of een elektrische boiler. De ketel, boiler of warmtepomp hoeft immers minder hard te werken als het water dat verwarmd moet worden, al een beetje op temperatuur is.

Thermostaatkranen maken het water sneller op de juiste temperatuur en dus spoelt er minder ongebruikt water weg.

Ruim 80% van het warme water in Nederlandse huishoudens stroomt uit een douchekop. Een waterbesparende douchekop kan voor forse besparingen zorgen. Een gemiddeld huishouden bespaart jaarlijks 7400 liter warm water en ongeveer 40 m3 aan gas. Totale besparing: €40,- per jaar (Bron: Milieucentraal). Wanneer uw douche meer dan 7 liter water per minuut verbruikt kunt nadenken over een spaardouche. Spaardouches verbruiken ongeveer tussen 4.3 en 6.9 liter water per minuut.

Met een perlator, een waterbesparend mondstuk of een doorstroom begrenzing kunt u de waterstraal van bijvoorbeeld uw keukenkraan of wastafel beter regelen. Zo kunt u eenvoudig uw waterverbruik terugbrengen van bijvoorbeeld 7,5 liter per minuut naar 5 liter per minuut.

Goed voor het milieu

Minder CO2 uitstoot.

Lagere waterrekening

Lager waterverbruik.

Lagere gasrekening

Lagere verwarmingskosten.

Ook direct verduurzamen en besparen?

U ontvangt van ons geheel vrijblijvend een offerte op maat voor de levering en installatie.