Warmtepompen

Voorbereid op een toekomst zonder gas

Wilt u volledig van het gas af of liever overstappen naar een hybride warmtepomp? Wij helpen u om uw woning duurzaam te verwarmen. U profiteert nu bovendien van ISDE subsidie wanneer u een warmtepomp koopt.

 • 70% tot 100% gas besparen
 • Minstens€ 2.400 ISDE subsidie

 • A-merken Daikin, Nibe, Intergas en Remeha

 • Vakkundige installatie door gecertificeerde monteurs

 • Altijd een persoonlijk adviesgesprek en offerte

Bespaar direct op uw gaskosten met een warmtepomp.  Vraag een vrijblijvende offerte en adviesgesprek aan.

Vrijblijvend advies aanvragen
Installatiebedrijf Eppink - Warmtepomp

Daikin Edla warmtepomp
Dé oplossing om gasloos te wonen

Kies voor een lagere energierekening met de veelzijdige Daikin Edla warmtepomp. Deze oplossing past in bijna elke woning met radiatoren en/of vloerverwarming.

All-electric ready

Is uw woning nog niet goed geïsoleerd? Ook dan kunt u met de Daikin Edla 70% besparen op uw gaskosten. Monteer de Daikin Edla als hybride warmtepomp naast uw cv-ketel of combineer deze met een nieuwe cv-ketel. Wanneer uw woning goed is geïsoleerd, halen we uw cv-ketel weg en voorziet de Daikin Edla met een boiler 100% gasloos uw woning van warmte en warm water.

Met de Daikin Edla bent u in één keer klaar om (in de toekomst) volledig van het gas te gaan.

Vrijblijvend advies aanvragen

Welk type warmtepomp past bij u?

Hybride met een bestaande
cv-ketel

 • Werkt samen met uw cv-ketel
 • Tot 70% gasbesparing
 • Deze kiest u wanneer uw cv-ketel jonger is dan 7 jaar
Vrijblijvend advies aanvragen

Hybride met een nieuwe
cv-ketel

 • Cv-ketel en warmtepomp in één
 • Tot 70% gasbesparing
 • Deze kiest u wanneer uw cv-ketel ouder is dan 7 jaar
Vrijblijvend advies aanvragen

All-electric
warmtepomp

 • Alleen een warmtepomp
 • 100% gasbesparing
 • Deze kiest u wanneer u helemaal van het gas af wil
Vrijblijvend advies aanvragen

Voordelen van een warmtepomp

#1 Ook zekerheid na het prijsplafond

Op 31 december 2023 vervalt het prijsplafond, stap over op een warmtepomp ( i.c.m. zonnepanelen) voor zelfvoorzienende verwarming en onafhankelijkheid van energieprijzen.

#2 Grote besparing op stookkosten

Een warmtepomp verdient zichzelf gemiddeld in 7 jaar terug. Goed voor het milieu en uw portemonnee dus!

#3 Duurzame keuze

Met een warmtepomp gebruikt u veel minder of zelfs helemaal geen aardgas. U kunt uw huis verwarmen met groene stroom, wel zo duurzaam.

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Een warmtepomp mag vanaf de erfgrens niet meer dan 40dB geluid produceren. De meeste warmtepompen produceren tussen de 35 en 40dB op circa drie meter vanaf het buitendeel. De 40dB die een warmtepomp mag produceren is vergelijkbaar met het geluid van een koelkast waar u naast staat. Voor de buren is dit dus ook de maximale overlast die ze ervan kunnen ervaren.

Wat veroorzaakt het geluid van een warmtepomp?

Het buitendeel van een luchtwarmtepomp heeft een ventilator die draait. Deze ventilator zorgt ervoor dat er buitenlucht in de warmtewisselaar terecht komt. Uit deze buitenlucht onttrekt de warmtewisselaar de warmte en dit is in grote lijnen hoe de installatie kan functioneren. Er is dus geen mogelijkheid om de ventilator weg te laten bij een luchtwarmtepomp. Maar, hoe zit dat binnen met het geluid? Het binnendeel van de warmtepomp maakt geluid wat vergelijkbaar is met een cv-ketel. Dit levert eigenlijk geen overlast op. Het binnendeel van een warmtepomp produceert nagenoeg geen geluid. Dit kunt u vergelijken met het geluid van een cv-ketel.

Onze adviseur komt altijd bij u langs als u interesse heeft in een warmtepomp en bespreekt samen met u wat de beste plek is voor de warmtepomp.

Verbruik warmtepomp: bereken in 3 stappen het stroomverbruik

Stap 1: energiebehoefte van uw woning

Om de benodigde energie voor uw woning te bepalen, dient u naar het actuele gasverbruik te kijken. Met een omrekenfactor van 9,77 kWh energie per m3 gas, kunt u de jaarlijkse warmtebehoefte in kWh berekenen.

Bijvoorbeeld: Per jaar verbruikt u in totaal 1.600 m3 gas voor het verwarmen van uw huis en warm water. Vermenigvuldig het aantal kuub met 9,77 en u krijgt het aantal kWh aan energie dat uw huis nodig heeft: 1.600 x 9,77 = 15.632 kWh. Let op: Dit betreft niet het daadwerkelijke stroomverbruik; daarvoor dient u naar stap 2 te gaan.

Stap 2: Verbruik warmtepomp

Een warmtepomp is efficiënt, zeer efficiënt zelfs. Het energieverbruik van een warmtepomp wordt aangeduid met de Coëfficiënt of Performance (COP). Een gemiddelde COP van 4 geeft aan dat de warmtepomp een hoge efficiëntie heeft, wat betekent dat voor elk deel verbruikte elektriciteit, de warmtepomp drie delen energie uit de omgeving kan halen. Diverse natuurlijke bronnen, zoals buitenlucht, aarde en waterbronnen, kunnen deze energie leveren. Buitenlucht wordt het vaakst gebruikt als bron.

Stap 3: Jaarlijks stroomverbruik van de warmtepomp berekenen

Met de jaarlijkse energiebehoefte van een woning en de gemiddelde Coëfficiënt of Performance (COP) van de warmtepomp, kunt u op eenvoudige wijze het jaarlijkse stroomverbruik van de warmtepomp berekenen. De berekening is als volgt: Energiebehoefte in kWh gedeeld door de COP = 15.632 / 4 = 3.908 kWh. In dit voorbeeld is het stroomverbruik van een all-electric warmtepomp als volgt: Een woning die 15.632 kWh aan energie nodig heeft met een warmtepomp met een gemiddelde COP van 4, heeft dus jaarlijks een stroomverbruik van 3.908 kWh.

Conclusie

In dit voorbeeld wordt de besparing als volgt weergegeven. In het geval van een gasketel en een jaarlijks gasverbruik van 1.600 m3, tegen € 1,35 per kubieke meter, bedragen de kosten € 2.160,- per jaar of € 180,- per maand.

Bij de overstap naar een warmtepomp is het stroomverbruik 3.908 kWh tegen € 0,36 per kWh, wat neerkomt op € 1.406,88 per jaar of € 117,24 per maand. Met voldoende zonnepanelen kunt u zelfs naar € 0,- gaan, omdat u uw eigen elektriciteit opwekt. Bovendien vervallen de vaste kosten voor gas bij het afsluiten, wat leidt tot een extra besparing.

Installatiebedrijf Eppink | Warmtepomp

Uw lokale installateur

Installatiebedrijf Eppink maakt duurzame energie en comfortabel wonen, werken en leven bereikbaar. Als lokale installateur zijn we altijd dichtbij onze klant. We gaan voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding en scheppen de beste voorwaarden door nauw samen te werken met onze leveranciers en samenwerkingspartners. Omdat wij alleen werken met ervaren en gecertificeerde monteurs, kunnen wij u verzekeren van ons vakmanschap.

 • Lokale installateur
 • Persoonlijk advies
 • Offerte op maat
 • Alleen gecertificeerde monteurs

Mogen wij binnenkort bij u een warmtepomp installeren? Vraag via onderstaand formulier geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek en offerte aan.

Vrijblijvend advies aanvragen

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Kies uw product(en)(Vereist)
Toestemming

Wat kunnen wij voor u doen?

Installatiebedrijf Eppink ontzorgt u graag met bruikbaar advies en een professionele installatie.